Pont le Prêtre, een boswandeling vanaf Izier, begin van de Ardennen

le ruisseau Pont le Prêtre du circuit forestier au départ d'Izier, le début de l'Ardenne

Korte beschrijving

Dit boscircuit huist een erg gevarieerde fauna. Tijdens de wandeling van Pont le Prêtre deelt u de gastvrijheid van onze mooie streek met anderen of met … dieren.

Een beetje uitleg

Izier, vertrekpunt van het circuit Pont le Prêtre

De wandeling vertrekt bij de Neogotische kerk uit baksteen en blauwe steen, met als patroonheilige Sainnt-Germain. Het dorp Iizer ligt in en op een plooi van een plateau dat boven de vallei van de Ourthe ligt. De boerderij met de toren ligt in het centrum van he dorp bij het vroegere kerkhof waar de oorspronkelijke kerk lag.
Eerst kunnen we ons een idee vormen van een deel van het dorp, dan stappen we langs enkele weiden, vervolgens in het bos, vlakbij het domein Le Boulac. Enkele oude beuken staan ons op te wachten. In Engeland zegt men dat de duivel in de beuk woont : zijn oog zit op de stam ! Daar waar een tak is afgevallen, blijft een litteken in de vorm van een oog…
Vervolgens gaan we langs de beek Pont le Prêtre stappen, om door het gelijknamige gehuchtje te stappen. De beek vervoegt de Aisne (de rivier), even voor de weg die naar Ozo leidt, als u komt van Aisne (het dorp).

De hagen

We stappen langs de levendige en gediversifieerde hagen tot aan het voetbalterrein van Izier en komen terug bij ons vertrekpunt. De hagen spelen een belangrijke rol in het evenwicht van ons ecosysteem. Ze verminderen de erosie; zuiveren het water; verzachten de nefaste actie van de wind en ze stimuleren de biodiviersiteit door plaats te bieden aan verscheidene dieren- en plantensoorten.

Praktisch

Vertrek : Izier (kerk)
Wegwijzer : blauw kruis
Afstand : 8 km
Duur : ongeveer 2u30
Moeilijkheidsgraad : middelmatig
Kenmerken : bos – landelijke zones

Als het bestand onmiddellijk opengaat in de browser:

  • op computer, klik rechts + opslaan van doel van link.
  • op telefoon, lang duwen + link downloaden