Familiewandeling Hé des pourceaux, vertrek vanaf Heyd

au départ de la promenade familiale Hé des Pourceaux, au départ de Heyd

Korte beschrijving

Deze wandeling met de naam Hé des Pourceaux gaat op exploratie in de woudmassieven van beuken en sparren vlak bij Heyd en biedt een prachtig zicht op het landschap van de Condroz.

Een beetje uitleg voor deze familiewandeling

In het begin van de wandeling komt u hier en daar grote rotsblokken tegen : het is puddingsteen. Deze steensoort is erg hard en is moeilijk te bewerken. Daarom gebruikten de plaatselijke bewoners ze nauwelijks. In tegenstelling tot zand of kalksteen was het bijna onmogelijk om rotsen op maat te kappen.

Bij het dalen, als u eerst naar rechts, en dan naar links draait, kan u opeenvolgend rechts het gehucht van Lignely, beneden het dorp Ninane en een beetje verder en hoger, het dorp Roche à Frêne zien.

Bij het verlaten van het bos komt de weg uit op een prachtig uitzicht in de richting van de heuvelruggen van de Condroz. De naam van deze streek is afkomstig van de Condruzen, een Keltisch volk tijdens de Romeinse periode.

Luister naar de vogels ! Probeer even stil te zijn !

Heyd was in de Middeleeuwen gekend voor zijn mijnindustrie, en heeft nu een uitgesproken landelijk karakter. De rust wordt op prijs gesteld door de vakantiegangers die in één van de vele lokale vakantieverblijven logeren.
Enkele restauranten gaan u wellicht zin geven om één of andere lekker gerecht te proeven, een artisanale kaas, pannenkoeken of wafels, of gewoon een speciaal biertje.

Praktisch Hé des Pourceaux

Vertrek : Heyd, Col du Rideux
Wegwijzers : rode ruit
Afstand : 4,2 Km
Duur : ongeveer 1u15
Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Kenmerken : bos

Als het bestand onmiddellijk opengaat in de browser:

  • op computer, klik rechts + opslaan van doel van link..
  • op telefoon, lang duwen + link downloaden